Cabo San Lucas all You need

Cabo San Lucas ili kako ga  zovu Cabo ultimativno je mjesto koje sam sreo u Meksiku, manji od Cancuna ali je vrlo kompaktno nudi absolutno sve što se može i ne može zamisliti ali put do toga je totalno spontan i nudi se na svakom koraku, svakom ćošku…

Smješten je na jugu poluotoka Baja Californie, u Meksičkoj državi Baja California Sur, proglašen u top 5 mjesta u Meksiku i to već dulje vrijeme, a prilike se u nekim djelovima Meksika drastično mijenjaju, recimo Acapulco je nekad bio mjesto rapsodije, bogatstva, izobilja u smislu pounde, ljepote i građevina, još do par godina, a danas je mjesto okršaja bandi i kartela gdje dnevo pogiba nekoliko osoba i samim time više nije na listi must see in Meksiko…Zaštitni znak Caba je svakako El Arco de Cabo San Lucas, gdje se nalazi Lovers Beach, plaža koja je smještena na samom vrhu Caba i kada se dolazi to je prvo uočljivo mjesto koje je najpoznatije na razglednicama. Plaže je fenomenalna, romantična i mistična i vrijedi potrošiti jedan dan tamo, ali treba biti na oprezu jer i ovdje su podvodne struje strašno jake i valovi znaju biti veliki i katkada nije baš najbolje mjesto za kupanje…

cabo-san-lucas

Cabo je komercijalno počeo oko 1917, kao malo ribarsko selo, kada su amerikacni postavili plutajuće platforme za ulov tune, a kasnih 60ih, mjesto se sve više razvijalo u nekom glam smjeru i počeo je privlačiti holywoodske zvijezde i dugo je vremena bio aoza za poznate i bogate ljude i glumce. Klima je uvijek ugodna i naravno periodično su temperature vrlo visoke i do 41 stupanj, mjesto broji oko 70,000ak tisuća ali razvojem mjesta naravno i taj broj se mijenja. Mjest vrhunskih luksuznih hotela koji su smješteni istočno, malo izdvojeni, dajući im mirnije okruženje…cetralna gradska plaža obiluje restoranima i kafićima di tutnji muzika i alkohol teče u potocima…no maknuvši se 200ak metara nailazim na mir, na plaži nema nikoga oko mene u radijusu 15ak metara, što čini savršen bijeg u mir i zen stanje. Pogled puca na Lovers beach a kruzeri su svakodnevna pojava koja sa sobom donosi i do 8000 tisuća turista što se osjeti već iza 11 prijepodne ali još uvijek ima mjesta za svakoga i aktivnosti za baš absolutno svačiji ukus i maštu.Ležeći na plaži i ispijajući ko zna koju ledenu Coronu prilazi mi prodavač suvenira koji na prvi pogled izgleda vrlo pitomo i nevino prolazi nekoliko puta pored mene, srdačno me pozdravlja, nazivajući me amigom tj. prijateljem, i nakon 3eg puta otvara svoj arsenal, i ostavlja me šokiranog….suveniri su samo fasada ali ispod se nalazi sve što možeš zamisliti od droge, već zapakirano i spremno za uptrebu ili u vrećicama, i nakon intezivnog nagovaranja lagano posustaje ali onda prelazi na drugu kartu a to su prostituke, u stanju je dovesti je u roku od 10ak minuta na ono mjesto koje bi meni odgovaralo pri tom putajući koju boju kože želim…odjednom mi je sinulo zašto tolilko mladih amerikanaca i ostalih dolaze u Cabo, čini se da je sve legalno, sve je moguće, sve je moguće i nabaviti, sve je ko iz bajke, ne treba se bojati racija ili policije koja bi tražila dokumente i zagorčala provod. Cabo je zaista otkačeno mjesto.

75ce4944008d52265b9761e17a41f028 villa-del-arco-beach cabo-san-lucas-25643 cabo-san-lucas-1

U Cabu osim velike razvedenosti hotela postoji i veliki Time sharing, koji privlači prvenstveno amerikance i to je vrhunski posao i strahovit novac za mjesto. Inače Cabo ima turnire u lovu na sabljarke tj. njihovog  marlin tournamenta koji nudi najveći novčani fond na svijetu. Restorani su sjajni ali valja otići malo dalje od centra i ponovno tražiti domaćinstva, male restorane napola vidljive sa ceste ili neugledna mjestašca koja nude nevjerojatnu kuhinju, i to u takvim količinama da nekada pomisliš da je došlo do zabune jer porcije su nevjerojatne.

Noćni život je wow, klubovi su krcati, muzika tutnji do jutarnjih sati, ima svega i svačega u doslovnom smislu, a totalna fora cijelog mjesta je da je vrlo kompaktna i ne treba lutati miljama lijevo ili desno. Napoznatija mjesta za izlaske su  Pink Kitty Nightclub, Mandala, El Squid Roe, Giggling Marlin, Nowhere Bar, Tiki Bar, the Usual Suspects  i the Jungle Bar.

Cabo ima svoj aerodrom dobro je cestovno razveden i povezan, mnogi dolaze brodovima i jahtama, pa je stoga Cabo idealno mjesto jer je cijelo mjesto zagrljeno plažom i svakom trenutku imaš osjećaj kao da si na plaži…..Cabo Wabo…za idealan odmor i kada poželiš malo divlje zabave ili vodenih aktivnosti, plivanje sa delfinima, Cabo is the place!!!!!

hacienda-cocina-y-cantina

117-cabo-san-lucas-cabo-wabo-07-mexico

9613754_47_z breathless-cabo-san-lucas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *